Verhuurde Chong krijgt mogelijk 'afscheidsduel' en start in eerste oefenpot Man U

Verhuurde Chong krijgt mogelijk 'afscheidsduel' en start in eerste oefenpot Man U

18-07-2021 14:11
4

Tahith Chong is door Manchester United bij Birmingham City gestald, maar begint wel met The Red Devils aan de voorbereiding. De jeugdinternational van Oranje begint opvallend genoeg in de basis tijdens het oefenduel met Derby County.

Manchester United trapt zijn oefencampagne zaterdag af op Pride Park, maar doet dat nog zonder EK-gangers. Het betekent dat spelers als Juan Mata, Mason Greenwood, Aaron Wan-Bissaka en nieuwkomer Tom Heaton gezelschap krijgen van een aantal jonge spelers én van Chong. De ooit bij Feyenoord weggeplukte middenvelder speelt met zijn vertrouwde rugnummer 44, voordat hij zich bij de selectie van Birmingham City voegt.

De wedstrijd tegen The Rams wordt dus mogelijk zijn afscheidsduel. Chong werd vorig seizoen al verhuurd aan Werder Bremen en Club Brugge en beschikt over een aflopend contract op Old Trafford. Hij mocht in het voorjaar van 2019 zijn officiële debuut maken voor de hoofdmacht van Manchester United, maar is er sindsdien niet in geslaagd om door te breken.