'Die winnaarsmentaliteit heeft hij al, want hij is afkomstig van Ajax'

'Die winnaarsmentaliteit heeft hij al, want hij is afkomstig van Ajax'

Gepubliceerd: zondag 18 juli 2021 om 16:43zo 18-07-2021 om 16:43

De verwachtingen rond Carel Eiting bij KRC Genk zijn hooggespannen. De middenvelder, die afgelopen zomer van Ajax overkwam, wordt volgens sportief directeur Dimitri de Condé op meerdere vlakken cruciaal voor de Belgische ploeg.

De spelmaker speelde vorig seizoen op huurbasis voor Huddersfield Town en heeft Ajax nu definitief verlaten. De Condé ziet uit naar wat zijn nieuwe aanwinst kan brengen. "Hij is een goede voetballer, die zich wel aan zal moeten passen aan de Belgische manier van spelen", klinkt het tegenover het clubkanaal.

Toch verwacht de directeur dat dat aan Eiting wel besteed zal zijn. Zijn Amsterdamse roots zouden daaraan bijdragen. "Carel heeft winnaarsmentaliteit en dat is heel erg belangrijk. Dat willen wij nog meer in onze club brengen en Carel heeft die mentaliteit al, omdat hij van Ajax komt."

Zaterdagavond kon Eiting zijn nieuwe club nog niet aan een prijs helpen. Club Brugge won, mede door een treffer van Noa Lang, de Super Cup. De Nederlandse middenvelder viel na een uur spelen in voor Junya Ito.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws