Zeven potentiële Europese opponenten voor Feyenoord, lijstje van vijf voor Vitesse

Zeven potentiële Europese opponenten voor Feyenoord, lijstje van vijf voor Vitesse

19-07-2021 10:38 Laatste update: 10:47
100

Feyenoord en Vitesse zijn weer wat wijzer geworden, in aanloop naar hun Conference League-loting van maandagmiddag. De UEFA heeft de mogelijke tegenstanders in de derde voorronde in kaart gebracht.

Het maandag 113 jaar oud geworden Feyenoord moet eerst nog afrekenen met het Kosovaarse FC Drita, maar weet alvast aan welke clubs het gekoppeld kan worden als het de derde voorronde haalt. In dat geval heeft de Stadionclub een geplaatste status, heeft de UEFA bekendgemaakt: het kan maandagmiddag stuiten op FC Luzern (Zwitserland), de club van jeugdproduct Jordy Wehrmann, of op de winnaar van de tweeluiken RFS (Letland)-Puskás Akadémia (Hongarije), Larne Football Club (Noord-Ierland)-Aarhus (Denemarken) en Hibernian (Schotland)-Santa Coloma (Andorra).

Vitesse is al verzekerd van de derde voorronde, maar heeft een ongeplaatste status. De Arnhemmers hebben vijf potentiële tegenstanders op hun lijstje kunnen zetten. Naast het Belgische Anderlecht kan ook de winnaar van de tweeluiken Dundalk (Ierland)-Levadia Talinn (Estland) en Hafnarfjördur (IJsland)-Rosenborg (Noorwegen) uit de koker komen.

Maandagmiddag wordt er om 14.00 uur geloot in het Zwitserse Nyon. Eerder op de dag wordt ook het traject voor de derde Champions League- en Europa League-voorrondes bepaald: PSV weet dan welke tegenstander het treft als het wint óf verliest van Galatasaray. Ajax en AZ beginnen in een later stadium aan hun Europese avontuur.