Scout Derksen (49) over opvallende stap: 'Ook nog Heerenveen, zei Fledderus'

Scout Derksen (49) over opvallende stap: 'Ook nog Heerenveen, zei Fledderus'

Gepubliceerd: maandag 19 juli 2021 om 11:55ma 19-07-2021 om 11:55

Dirk Jan Derksen heeft als profvoetballer heel wat opmerkelijke transfers afgesloten en doet dat als scout ook. De inmiddels 49-jarige oud-spits is de enige speler ooit die voor alle vier de Limburgse profclubs uitkwam en stapte in 2019 over van FC Groningen naar streekrivaal sc Heerenveen.

Derksen ging in 2018 bij FC Groningen aan de slag, maar vertrok één jaar later alweer. "Mijn contract bij FC Groningen liep af. De onduidelijkheid over wel of niet verlengen bleef. Toen kreeg ik een telefoontje van Gerry Hamstra (toenmalig technisch directeur van Heerenveen, inmiddels werkzaam bij Ajax, red.)", vertelt hij aan ELF Voetbal. FC Groningen-directeur Mark-Jan Fledderus reageerde teleurgesteld toen hij door Derksen op de hoogte werd gebracht. "Ook nog naar sc Heerenveen, hoorde ik hem zeggen. Ik ontving gelukkig geen negatieve reacties. Bij spelers ligt dat wellicht anders."

Dat kan Derksen weten, want hij maakte ooit een transfer van Roda JC naar MVV en belandde later in zijn carrière via Fortuna Sittard en Roda bij VVV-Venlo. "De rivaliteit wordt opgeklopt door de pers en social media en zit mede daardoor diep bij de supporters", meent Derksen, die daardoor zelf geen social media heeft. De verhoudingen tussen de clubs onderling waren volgens hem echter uitstekend. "De rivaliteit in Limburg zit niet bij het bestuur of de spelers. Onderling worden geheime oefenwedstrijden geregeld en helpen ze elkaar om kennis te delen", aldus de in Tiel geboren oud-spits. "Ik was van origine geen Limburger: misschien een voordeel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws