Mirror pakt uit met vermeend misbruikschandaal, Everton zet speler op non-actief

Mirror pakt uit met vermeend misbruikschandaal, Everton zet speler op non-actief

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 08:17di 20-07-2021 om 08:17

Het Engelse voetbal is in de ban van een misbruikschandaal. Everton heeft bevestigd dat één van zijn spelers voorlopig niet in actie zal komen, in verband met een lopend politieonderzoek.

The Mirror kwam maandagavond met nieuws over de arrestatie van een Premier League-voetballer, wiens naam niet genoemd kon worden, op verdenking van kindermisbruik. De boulevardkrant wist wel te vermelden dat het ging om een 'millionaire ace', die regelmatig in actie is gekomen voor de nationale ploeg van zijn land. De bewuste speler zou vrijdag na een huiszoeking gearresteerd zijn. The Mirror citeert een politiebericht, dat melding maakt van de arrestatie van een 31-jarige man, op basis van bovengenoemde verdenkingen.

Het heeft er alle schijn van dat de voetballer om wie het gaat, een speler van Everton is. The Toffees hebben in een verklaring laten weten dat ze een speler uit het eerste elftal voorlopig op non-actief hebben gezet. 'De club zal het verdere onderzoek van de autoriteiten ondersteunen. Voorlopig zullen we geen verdere mededelingen doen over deze kwestie', aldus Everton in zijn bondige statement.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren. Wij rekenen op jullie begrip. Team VP.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Bekijk het laatste nieuws