Schmidt spreekt op PSV-persconferentie klare taal over Ihattaren

Schmidt spreekt op PSV-persconferentie klare taal over Ihattaren

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 17:24di 20-07-2021 om 17:24

Roger Schmidt spreekt duidelijke taal over Mohamed Ihattaren. Na een moeizaam eerste jaar onder de Duitser krijgt de middenvelder een nieuwe kans om zich te bewijzen en zijn basisplaats terug te krijgen.

Onder Mark van Bommel was Ihattaren onomstreden, onder Schmidt was dat zeker niet het geval. De Duitser botste regelmatig met Ihattaren, die mede vanwege privé-omstandigheden, zich niet altijd even soepel opstelde. Schmidt staat achter Ihattaren, maar benadrukt wel dat de bal bij hem ligt.

"Hij is een van de 23 spelers die ik heb. Ze zijn allemaal fit, hij is zeker een optie", zegt de Duitser op de persconferentie in aanloop naar het duel met Galatasaray. "Het was geen makkelijk jaar mét hem en ook niet vóór hem. De voorbereiding biedt ook een kans om in goede conditie te komen en jezelf te laten zien. Dat heeft hij gedaan, hij moet nu vechten voor wedstrijden zoals de andere spelers."

Schmidt is duidelijk als hem gevraagd wordt waar Ihattaren aan moet werken. "Betrouwbaarheid. Qua tactiek, mentaliteit, motivatie: overal moet hij aan werken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws