Droom Jackie Groenen komt uit: 'We zijn iets historisch aan het doen'

Droom Jackie Groenen komt uit: 'We zijn iets historisch aan het doen'

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 08:35wo 21-07-2021 om 08:35

Voor Jackie Groenen komt een droom uit: ze begint woensdag met de Oranje Leeuwinnen aan de Olympische Spelen. Volgens de 26-jarige middenveldster van Manchester United zit het met de sfeer wel goed in aanloop naar het openingsduel met Zambia.

"We beginnen steeds meer te beseffen hoe bijzonder het is om hier met het vrouwenelftal te zijn. Het is ons debuutduel op de Olympische Spelen, dus ja, ik besef dat we toch wel iets historisch aan het doen zijn", zegt Groenen in De Telegraaf.

Groenen is 'positief verrast' dat de sfeer zo goed is in de selectie van bondscoach Sarina Wiegman. "We zijn met meer dan twintig meiden, hè, die al twee weken 24/7 op elkaars lip zitten. Ik ben er trots op hoe goed het op het veld en daarbuiten gaat. Helaas moeten we nu wel verder zonder onze geblesseerde captain Sherida (Spitse, red.)."

Voor Groenen zijn de Spelen extra speciaal. Tot haar zestiende deed ze op hoog niveau aan judo. "Op jonge leeftijd had ik mijn zinnen op de Spelen gezet, daar trainde ik voor. Na mijn definitieve keuze voor het voetbal (in 2011, red.) dacht ik de Spelen nooit meer mee te zullen maken. De grote droom van een klein meisje komt alsnog uit, haha."

Of ze ook als judoka de Spelen had kunnen halen, durft ze niet te zeggen. "Mijn coach, meneer De Rooy, dacht van wel. Hij geloofde in mij. Onze eerste realistische doel was Rio 2016, daar werkten we voor. Ik weet niet of ik daadwerkelijk goed genoeg was. Er waren punten van verbetering, maar ik was on track."

De Oranje Leeuwinnen trappen woensdag om 13.00 uur af tegen Zambia.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Ga jij de Oranje Leeuwinnen volgen op de Olympische Spelen?

(358 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws