AZ wint mede dankzij uitblinker Evjen van ADO, Boadu maakt wederom opwachting

21-07-2021 17:46
48

AZ heeft woensdagmiddag een oefenzege op ADO Den Haag geboekt. Invaller Håkon Evjen was de grote man bij de Alkmaarders, terwijl de aan een transfer gelinkte Myron Boadu 'gewoon' zijn opwachting maakte.

AZ startte met een mix van jonge en oudere spelers aan het treffen met ADO. Boadu, die op weg is naar AS Monaco, deed de gehele eerste helft mee. In dat deel van de wedstrijd wisten AZ en ADO nog niet tot scoren te komen, waardoor de brilstand bij rust op het scorebord stond.

Na de pauze betraden onder meer Dani de Wit, Vangelis Pavlidis en Evjen het veld. Boadu bleef in de kleedkamer achter. Evjen liet al snel van zich horen, door twee goals te maken in het eerste kwartier van de tweede helft. Zakaria Aboukhlal pikte in de slotfase zijn doelpuntje ook mee, door de bal via de paal in het doel te schieten. Daarmee was de einstand eindstand van 3-0 bepaald.