Update: Vitesse heeft aanvaller bijna binnen, 'geen optie tot koop'

Update: Vitesse heeft aanvaller bijna binnen, 'geen optie tot koop'

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 11:17do 22-07-2021 om 11:17

Laatste update: donderdag 22 juli 2021 om 11:21do 22-07-2021 om 11:21

Vitesse is bezig om een aanvaller naar de Eredivisie te halen. Het gaat om Yann Gboho, speler van Stade Rennes. Gboho moet voor één jaar worden gehuurd van de Franse club.

Vitesse heeft deze week gesproken met Stade Rennes en Gboho's zaakwaarnemer Niang Djibril. Er ligt inmiddels een deal voor een huurtransfer voor de duur van één seizoen. Of Vitesse een optie tot koop heeft is niet duidelijk, volgens Franse media niet. De medische keuring vindt naar verluidt spoedig plaats, wellicht zelfs donderdag al. Mocht Gboho de keuring doorstaan, dan kan er getekend worden.

De twintigjarige Gboho maakte in 2016 de overstap van FC Rouen naar Stade Rennes, waar hij instroomde in de jeugd. Een doorbraak blijft vooralsnog uit, hij kwam het afgelopen seizoen tien keer in actie in het eerste elftal. Zijn contract in Frankrijk loopt nog door tot de zomer van 2023.

Vitesse is bijzonder actief deze transfermarkt. Vorige week legde de club al Nikolai Baden Frederiksen (Juventus) en Markus Schubert (Schalke 04) vast.

Update: De komst van Yann Gboho naar Vitesse is dichtbij. De aanvaller wordt gehuurd van Rennes, waarschijnlijk zonder optie tot koop. Vitesse hoopt de komst van Gboho snel bekend te maken. Rennes ziet nog altijd toekomst in hem, vandaar dat Vitesse geen koopoptie heeft. 

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws