Zes Boca-spelers weer op vrije voeten, Atlético Mineiro betaalt borgsommen

Zes Boca-spelers weer op vrije voeten, Atlético Mineiro betaalt borgsommen

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 10:48do 22-07-2021 om 10:48

Wat een chaos... De Braziliaanse politie heeft zes spelers van Boca Juniors opgepakt na de Copa Libertadores-wedstrijd tegen Atlético Mineiro van afgelopen woensdag. Na de wedstrijd ging het in de catacomben helemaal mis en raakten de spelers van de Argentijnse club slaags met de politie. De spelers zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Atlético Mineiro wist Boca verrassend uit te schakelen in de achtste finale van de Copa Libertadores. Na de schermutselingen in de catacomben werden zes Boca-spelers vastgehouden, zo meldt de politie in een statement. Twee van de spelers werden vrijgelaten na betaling van 3000 Braziliaanse real (ongeveer 490 euro). Vier andere spelers zaten vast voor fysiek en verbaal geweld. Zij kwamen vrij onder de voorwaarde dat ze op een later tijdstip voor de rechter zullen verschijnen. Het is niet bekend om welke spelers het gaat.

Opvallend is dat Atlético Mineiro de borgsommen van de twee Boca-spelers heeft betaald. Dat meldt de club in een statement. Het geld is vervolgens door Boca teruggestort op de rekening van Atlético Mineiro.

De woede bij de Boca-spelers zou zijn ontstaan, nadat Atlético Mineiro-president Sérgio Coelho langs de kleedkamer van de Argentijnen was gegaan na de overwinning. Op beelden was te zien hoe spelers van Boca met dranghekken en andere voorwerpen richting de Braziliaanse politie gooiden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Boca Juniors

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws