'La magie est arrivé': Vitesse pakt uit met komst van creatieve aanvaller

'La magie est arrivé': Vitesse pakt uit met komst van creatieve aanvaller

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 19:45do 22-07-2021 om 19:45

Laatste update: donderdag 22 juli 2021 om 20:36do 22-07-2021 om 20:36

Yann Gboho speelt komend seizoen op huurbasis voor Vitesse. Dat heeft de Arnhemse club donderdagavond wereldkundig gemaakt. De aanvallende middenvelder annex vleugelaanvaller komt voor één jaar over van Stade Rennes, zoals VoetbalPrimeur al meldde.

De creatieve aanvaller, die geboren werd in Ivoorkust, is twintig jaar en kwam vijf jaar geleden bij Rennes onder contract te staan. Op dit moment heeft Gboho 32 officiële wedstrijden voor de Fransen gespeeld en kwam hij ook uit in de Champions League. In de poulefase van dat toernooi maakte hij minuten tegen Chelsea. In totaal mocht hij in zeven continentale wedstrijden zijn opwachting maken.

Op de clubsite spreekt de aanvallende middenvelder zijn verwachtingen voor het komende seizoen uit. "Ik ben ervan overtuigd dat ik hier de volgende stappen in mijn ontwikkeling kan zetten. Met mijn creativiteit, techniek en snelheid hoop ik van waarde te kunnen zijn voor de ploeg. Het is top dat Vitesse dit seizoen ook Europees voetbal gaat spelen. Mijn zeven optredens in Europees verband smaken namelijk naar meer."

Daar is technisch directeur Johannes Spors het roerend mee eens. "Yann is een aanvallende middenvelder, die over de creativiteit beschikt om een goede eindpass te verzorgen en ook de stootkracht heeft om zelf gevaarlijk te worden in het zestienmetergebied. Hij is een dynamische en creatieve speler, met snelheid en een goede individuele actie. Deze wapens maken hem een sterke nummer tien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws