Lodeweges verdedigt De Boer: 'Of Malen raakt geblesseerd of hij kan het niet aan'

Lodeweges verdedigt De Boer: 'Of Malen raakt geblesseerd of hij kan het niet aan'

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 20:24do 22-07-2021 om 20:24

Dwight Lodeweges heeft wel even nodig om de teleurstelling van zich af te schudden. Hij deelde als assistent van bondscoach Ronald Koeman in de lof, maar zag het goede gevoel rond Oranje verdwijnen na de aanstelling van Frank de Boer.

De uitschakeling tegen Tsjechië in de achtste finale van het EK was een grote klap. "Dit werkt ook wel even door, is niet iets wat je zomaar van je afschudt", zegt Lodeweges in De Telegraaf. "Eenieder had zich er zoveel van voorgesteld. In het voortraject, van de Nations League tot aan de EK-kwalificatie, zag je de groep groeien. Spelers ontwikkelden zich op internationaal topniveau. Het werd tijd om te oogsten en dan gebeurt dat niet. Echt heel jammer."

Lodeweges wordt ook gevraagd naar de veelbesproken wissel van Donyell Malen in het duel met de Tsjechen. Volgens De Boer kon de PSV-aanvaller geen negentig minuten aan. "Die wissel had niet mogen plaatsvinden, hoor en lees je dan overal. Onze fysieke coach werkt met allerlei data en daaruit bleek dat hij geen negentig minuten zou aankunnen op dat moment. Dus óf hij raakt later geblesseerd óf hij kan het niet meer aan. Wij wilden hem ook altijd gebruiken, want Malen is een topspeler. Frank neemt dan die beslissing als eindverantwoordelijke, al is het de verantwoordelijkheid van de hele staf."

Veel meer wil Lodeweges er niet over kwijt. Hij richt zich op zijn nieuwe klus bij PEC Zwolle en wenst 'opvolger' Henk Fraser veel succes. "Een hartstikke mooie kans voor hem, ik gun hem het allerbeste. Want het ís echt mooi, zo heb ik het altijd ervaren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws