Update: LASK bevestigt deal met Feyenoord, stopper moet alleen nog gekeurd worden

Update: LASK bevestigt deal met Feyenoord, stopper moet alleen nog gekeurd worden

23-07-2021 13:00 Laatste update: 12:56
304

Feyenoord heeft zijn vijfde versterking van deze zomer binnen. Guus Til, Marcus Holmgren Pedersen, Ofir Marciano en Alireza Jahanbakhsh gaan gezelschap krijgen van de Oostenrijkse verdediger Gernot Trauner.

Trainer Arne Slot was op zoek naar een centrale verdediger die leiding kon geven aan een fel vooruit voetballende ploeg en kwam uit bij Trauner, sinds 2017 de Abwehrchef bij LASK Linz. Hoewel de Oostenrijkers aanvankelijk dwars lagen, hebben beide clubs alsnog een akkoord bereikt, werd eerder deze week duidelijk. Nu is de transfer definitief rond: het doorgaans betrouwbare Feyenoord Transfermarkt heeft het nieuws van de Kronen Zeitung bevestigd.

Wedden

Meer odds

Het is nu wachten op de officiële bevestiging uit Linz en Rotterdam-Zuid. Feyenoord was na het vertrek van Eric Botteghin en Uros Spajic naarstig op zoek naar een rechtsbenige verdediger. Tijdens het Conference League-duel met FC Drita speelde middenvelder Leroy Fer noodgedwongen op die positie.

Update: de bevestiging uit Linz is al binnen: op de clubwebsite van LASK valt te lezen dat de overstap van Trauner naar Feyenoord rond is. De 29-jarige verdediger moet alleen nog medisch gekeurd worden voordat de transfer definitief is, laat de Oostenrijkse club weten. Trauner gaat daardoor niet met LASK mee op trainingskamp.