Ook uitfans keren weer terug: PSV mag met honderden fans naar Amsterdam

Ook uitfans keren weer terug: PSV mag met honderden fans naar Amsterdam

Gepubliceerd: vrijdag 23 juli 2021 om 16:50vr 23-07-2021 om 16:50

Voor het eerst sinds anderhalf jaar mogen er weer uitfans bij een wedstrijd aanwezig zijn. De aanhang van PSV heeft de eer en kan in het uitvak van de Johan Cruijff Arena gaan zitten om hun ploeg tegen Ajax te zien spelen.

Op zaterdag 7 augustus of zondag 8 augustus speelt PSV om de Johan Cruijff Schaal tegen de landskampioen. Wanneer die wedstrijd ingepland wordt, hangt af van de Europese prestaties van de Eindhovenaren. Zeker is in ieder geval wel dat er 1600 Brabantse fans naar de hoofdstad af mogen reizen. Dat meldt de club op haar eigen website.

Er is wel een clubkaart nodig om aan kaarten te komen. Als iemand 11 of meer 'loyaliteitspunten' heeft, kan diegene vanaf maandagochtend om 10.00 uur aan een toegangsbewijz komen. Een buscombi kost 33 euro en bij het betreden van de bus moeten fans een geldige QR-code laten zien.

Het is nog niet duidelijk hoe veel fans van Ajax aanwezig mogen zijn bij de wedstrijd. Volgens de regels van de overheid is het toegestaan om de Arena voor tweederde te vullen. Dat zou betekenen dat er zo'n 37.000 fans welkom zijn en dat er ongeveer 35.000 Ajacieden een kaart mogen kopen. De verwachting is dat de club spoedig met informatie komt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws