AZ beloont jonge verdediger (19): 'Afgelopen jaren veel stappen gezet'

AZ beloont jonge verdediger (19): 'Afgelopen jaren veel stappen gezet'

Gepubliceerd: vrijdag 23 juli 2021 om 17:40vr 23-07-2021 om 17:40

Contractnieuws uit Alkmaar: AZ heeft het contract van Tijs Velthuis opengebroken en verlengd. De verdediger had nog een contract voor één jaar, maar ligt nu tot 2024 vast.

Dat maakt AZ vrijdag bekend. Velthuis speelt voor Jong AZ en klopt op de deur van het eerste elftal. Hij is blij dat AZ vertrouwen in hem heeft. "Ik ben heel blij met de verlenging van mijn contract", zegt Velthuis op de clubsite.

"De club spreekt zijn vertrouwen uit en nu is het aan mij om dat waar te maken. Ik heb de afgelopen jaren al veel stappen gezet. In mijn spel ben ik volwassener en fysiek sterker geworden. Ook heb ik bij Jong AZ veel vlieguren in de Keuken Kampioen Divisie gemaakt en dat wil ik komend seizoen opnieuw doen. Daarin wil ik stabieler presteren, zodat ik volgend jaar de stap naar het eerste team kan maken", zegt Velthuis. 

"Tijs heeft zich afgelopen seizoen opgewerkt tot vaste waarde bij Jong AZ", zegt hoofd jeugdopleidingen Paul Brandenburg. "Daar hield hij zich staande op profniveau en maakte veel minuten. Door zijn goede ontwikkeling is hij in beeld bij AZ 1, waar hij zijn debuut al heeft mogen maken. We hopen dat hij de komende jaren een definitieve plaats in de hoofdmacht kan afdwingen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws