Breaking news

Ajax maakt er groot feest van: Cambuur krijgt enorm pak slaag in Arena

Sensatie in Olympische Oranje-poule: 4-4, wéér hattrick voor Banda (Zambia)

Sensatie in Olympische Oranje-poule: 4-4, wéér hattrick voor Banda (Zambia)

Gepubliceerd: zaterdag 24 juli 2021 om 12:41za 24-07-2021 om 12:41

Poule F op het vrouwenvoetbaltoernooi op de Olympische Spelen is een garantie voor spektakel. Drie dagen na Nederland-Zambia (10-3) en China-Brazilië (0-5) vielen de doelpunten opnieuw als rijpe appelen: China en Zambia kwamen in Rifu op een 4-4 (!) gelijkspel uit.

Barbra Banda pakte tegen de Oranje Leeuwinnen al uit met een hattrick en deed dat in de tweede poulewedstrijd nog eens dunnetjes over: nadat Racheal Kundananji de openingstreffer van Wang Shuang ongedaan had gemaakt, maakte Banda de 2-3, 3-3 én 4-3 namens Zambia. Hiermee heeft ze Vivianne Miedema van de troon geschoten als topscorer van het vrouwentoernooi. Wang wist uiteindelijk zelfs vier keer te scoren: dankzij haar late 4-4 ontsnapte China aan een nederlaag.

Oranje en Brazilië komen zaterdag om 13.00 uur Nederlandse tijd in actie. De winnaar van deze wedstrijd pakt een ticket voor de kwartfinales. Bij een gelijkspel lijken beide ploegen echter ook al zeker van de knock-outfase, eventueel als één van de beste nummers drie in de poulefase.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws