Breaking news

Ajax geeft voetbalshow en haalt bijna de dubbele cijfers tegen Cambuur

Weghorst maakte kort kennis met Van Gaal: 'Hij zei: dan had je meer kunnen scoren'

Weghorst maakte kort kennis met Van Gaal: 'Hij zei: dan had je meer kunnen scoren'

Gepubliceerd: zaterdag 24 juli 2021 om 20:22za 24-07-2021 om 20:22

Wout Weghorst kreeg als speler van AZ al een voorproefje van wat het inhoudt om met Louis van Gaal te werken. De spits zag de voorbije maanden een droom in vervulling gaan en wil nu bij het Nederlands elftal blijven.

Weghorst maakte in juni in de oefenwedstrijd tegen Georgië zijn eerste interlandgoal en nam met Oranje ook deel aan het EK. "Als je op het veld staat en naar het volkslied luistert en dan mag doen wat je het liefste doet, voetballen, dat was gewoon geweldig", zegt hij tegen Sportbuzzer. "Spelen voor mijn land maakt mij erg trots. Mijn eerste doelpunt voor het nationale team en spelen op het EK, dat zijn dagen die je nooit van je leven zult vergeten. Daar heb ik zo hard voor gewerkt."

Weghorst hoopt ook onder Van Gaal opgeroepen te worden. "Het gaat er alleen om wat je presteert. Dat wordt beloond. Ik ken Louis van Gaal niet echt. Hij was wel eens bij een wedstrijd van AZ. Ik was na afloop blij, want ik had twee keer gescoord. Ik ontmoette hem, hij feliciteerde me en zei toen: Je moet veel meer naar de eerste paal lopen. Als je dat had gedaan, had je veel meer kunnen scoren."

"Het was voor mij een mooi moment om hem te ontmoeten", vervolgt Weghorst. "Hij is toch een bijzonder succesvolle coach. Wie weet kan ik binnenkort onder hem spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws