ADO verrast tegen FC Twente: Wij horen niet in de Keuken Kampioen Divisie

ADO verrast tegen FC Twente: "Wij horen niet in de Keuken Kampioen Divisie"

Gepubliceerd: maandag 26 juli 2021 om 09:30ma 26-07-2021 om 09:30

Sem Steijn was zaterdag met twee goals de belangrijkste man aan de zijde van ADO Den Haag, dat zich dapper weerde tegen FC Twente. Hij vindt het doodzonde dat ADO gedegradeerd is naar de Keuken Kampioen Divisie en denkt dat er vorig seizoen meer ingezeten had. Steijn hoopt dit seizoen zijn kans te pakken in het eerste elftal.

Tim van Duijn
DEN HAAG

ADO kwam tegen Twente verrassend goed voor de dag en deed niet onder voor een gemiddelde eredivisionist, ondanks de uiteindelijke 2-4 nederlaag. "Nee, dat klopt", beaamt Steijn in gesprek met VoetbalPrimeur. ADO was vorig seizoen, toen Steijn uitkwam voor het U21-elftal van de club, voor velen dood en begraven, maar in de laatste paar wedstrijden lonkte alsnog een ontsnapping. Het mocht echter niet zo zijn voor de Residentieclub. "Het is zonde. Wij horen niet in de Keuken Kampioen Divisie te spelen."

Steijn vindt dat ADO zich tegen Twente van zijn beste kant heeft laten zien en niet misstaan had in de Eredivisie. "Als je echt puur naar vandaag (zaterdag, red.) kijkt, vind ik dat wij hier niet thuis horen. Je baalt er wel van, het is jammer dat het niet gelukt is. Misschien dat je het gered had als het seizoen iets langer had geduurd."

Steijn kijkt echter liever vooruit met ADO. De voorbereiding verloopt zeker niet vlekkeloos, maar de wedstrijd tegen Twente geeft zelfvertrouwen, ondanks het 'overwerk' voor de spelers. In Den Haag stond een wedstrijd van één keer 75 minuten en één keer 45 minuten gepland, bedoeld om de spelers zoveel mogelijk wedstrijdritme op te laten doen. "Het was wel vermoeiend, ja", zegt Steijn. "We zijn een hoop spelers kwijtgeraakt, dus er is een nieuwe groep. Je wil heel graag terug, de nieuwe energie helpt daar wel bij. We hadden graag gewild dat een hoop spelers van vorig jaar waren gebleven. Maar dat weet je, het hoort erbij."

Persoonlijk
Ook persoonlijk gaat het goed met Steijn. Hij kwam in een achtbaan terecht nadat zijn vader Maurice Steijn bedreigd werd door supporters van NAC Breda. Die kondigden 'gepaste acties' aan als Steijn niet op zou stappen als hoofdtrainer. Het gevolg was dat zoon Sem uit veiligheid tijdelijk ergens anders woonde. "Dat heb ik snel een plek kunnen geven. Het was niet heel moeilijk om de focus weer op voetbal te krijgen, want dat is wat ik het liefste doe. Ik heb er niet wakker van gelegen."

"Mijn vader zat in het buitenland, dus ik heb er zelf niet heel veel van meegekregen. Af en toe hoor je wat over de app, maar ik zat zelf gewoon thuis, deed mijn ding en ging met vrienden op vakantie", zegt Steijn nuchter.

"Of ik me zorgen heb gemaakt? Nee, ik niet. Maar ik maak me sowieso nooit zo snel druk. Ik ben wel een tijdje uit huis geweest, maar dat was niet omdat ik dat wilde. Ik wilde me niet uit mijn eigen huis laten wegjagen, dus ben ik een tijdje naar mijn oma geweest. Daar was het wel gezellig. Het gaat goed met me. Ik ben fit, zit er weer bij en krijg mijn minuten. Ik heb twee keer gescoord, dus beter kan bijna niet", besluit Steijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws