'Pokerspel rond Griezmann: Atlético wil Barcelona tot wanhoop drijven'

25 juli om 08:55

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta gaf toe dat hij bereid is om te luisteren naar aanbiedingen voor Antoine Griezmann, maar de Fransman wil in Spanje blijven. Hij wil alleen terugkeren naar Atlético Madrid, meldt Diario Sport.

Volgens de Catalaanse sportkrant is er een pokerspel aan de gang tussen de partijen. Meerdere Europese clubs hadden belangstelling voor Griezmann, maar Barça heeft de gesprekken met die clubs moeten parkeren. Er waren ook al onderhandelingen met Atlético, maar een akkoord leverde dat nog niet op. De Catalanen willen de dertigjarige aanvaller niet voor veel minder dan zijn marktwaarde laten gaan.

Een ruildeal leek even uitkomst te kunnen bieden, maar Barça kan en wil niet voldoen aan de hoge salariseisen van middenvelder Saúl Níguez. Atlético zag een ander voorstel worden afgewezen, maar sluit de terugkeer van Griezmann nog niet uit. De Madrilenen kennen de financiële situatie in Camp Nou en zijn ervan overtuigd dat Barça uiteindelijk wanhopig zal zijn om Griezmann te laten gaan. Los Rojiblancos wachten daarom geduldig af.

Mochten de clubs er niet uitkomen, dan moet Barça een akkoord bereiken met zijn topverdieners om salaris in te leveren. De club van coach Ronald Koeman hoopt daarnaast dat meerdere spelers nog vertrekken. De Catalanen moeten besparen op salarissen om nieuwe aanwinsten zoals Memphis Depay in te kunnen schrijven voor La Liga, maar ook om Lionel Messi binnenboord te houden.