'Afbouwen doe ik wel bij VV Woudenberg, dat zit er bij FC Twente zeker niet in'

'Afbouwen doe ik wel bij VV Woudenberg, dat zit er bij FC Twente zeker niet in'

25-07-2021 10:52
43

Ricky van Wolfswinkel is met een heldere doelstelling naar FC Twente gekomen. De spits, die deze zomer transfervrij overkwam van FC Basel, is onder de indruk van de Enschedese club en vindt dat Europees voetbal teruggehaald moet worden naar de Grolsch Veste.

Van Wolfswinkel heeft vorig seizoen ook naar de Tukkers gekeken en weet wat er komend jaar beter moet. "Twente begon vorig jaar goed in de eerste seizoenshelft, maar kreeg daarna een lastige fase", zegt hij tegen ESPN. "Daarin moeten we stappen gaan maken en daar wil ik bij helpen. Dat zijn stappen naar boven. Uiteindelijk is het mijn doel, en dat heb ik nog niet gezegd, om Europees voetbal weer richting Enschede te halen."

Als 32-jarige wordt de spits gevraagd naar zijn fitheid en wat hij voor rol voor zichzelf weggelegd ziet bij Twente. De voormalig aanvalsleider van Vitesse en FC Utrecht maakt meteen duidelijk dat hij nog steeds veel van zichzelf eist. "Dit is verre van afbouwen voor mij. Als je mij een beetje kent, weet je dat dat er niet in zit. Afbouwen doe ik later wel bij VV Woudenberg. Dat ga ik niet bij Twente doen."