PAOK straft persoonlijke Feyenoord-fouten af en wint in De Kuip

25-07-2021 16:22
235

Feyenoord heeft de oefenwedstrijd ter voorbereiding op de Conference League-return tegen FC Drita verloren. Het Griekse PAOK Saloniki won met 1-2 in De Kuip en dat hadden de Rotterdammers volledig aan zichzelf te wijten.

Het begon allemaal nog zo mooi voor Feyenoord, dat al vroeg op voorsprong kwam via Wouter Burger. De middenvelder kreeg de bal via de rug van Guus Til op zijn achterhoofd en kopte met heel veel geluk de openingstreffer tegen de touwen. Heel erg lang konden de Rotterdamse fans in De Kuip niet genieten van de voorsprong. Nog binnen het kwartier benutte Christos Tzolis een penalty na een overtreding van Justin Bijlow.

Vlak voor rust had de Stadionclub een uitgelezen kans op de hernieuwde voorsprong. Bryan Linssen raakte echter de lat en kwam, net als veel van zijn ploeggenoten, in de tweede helft niet meer in actie. Trainer Arne Slot wisselde veel en liet jeugdspelers opdraven, samen met nieuwe aanwinst Alireza Jahanbakhsh. Die kon niet voorkomen dat PAOK na 52 minuten aan de leiding kwam. Georgios Koutsias profiteerde van een ketser van keeper Ofir Marciano: 1-2.

De Grieken trokken die voorsprong er uiteindelijk ook uit, waardoor Feyenoord met een slecht gevoel richting de return in de tweede voorronde van de Conference League tegen Drita zal toewerken. De heenwedstrijd in Kosovo werd namelijk teleurstellend met 0-0 gelijk gespeeld en de nederlaag tegen PAOK, dat weliswaar een stuk sterker is dan de laatste en volgende tegenstander, zal ook niet bijdragen aan een betere sfeer.