Buffon solliciteert bij Mancini: 'Ik ben dan 44, maar droom nog steeds van het WK'

25 juli om 17:10

Gianluigi Buffon hoopt dat hij op het WK van 2022 in actie kan komen. De 43-jarige doelman, die voor zijn jeugdliefde Parma gaat keepen, houdt de deur open voor bondscoach Roberto Mancini.

Ondanks zijn leeftijd denkt Buffon nog altijd niet aan minderen. "Op dit moment ben ik 43 en op het WK zelfs 44, dus ik zal niet gaan roepen dat ik opgeroepen moet worden", zegt hij tegen de Gazzetta dello Sport. "Maar natuurlijk, ik droom wel nog van dat WK. Waarom zou ik anders nog steeds spelen?"

Als de legendarische Italiaan er realistisch naar kijkt, weet hij echter ook wel dat Mancini hem waarschijnlijk niet meer zal bellen. "Dat is vrijwel zeker. De bondscoach heeft zijn eigen keepers die het goed doen, zijn eigen vaste groep. Maar ik blijf mezelf oppeppen omdat er een WK aankomt. Ik blijf dromen."

Buffon is recordinternational van de Azzurri met maar liefst 176 interlands en werd in 2006 wereldkampioen onder bondscoach Marcello Lippi. Afgelopen zomer nam hij afscheid van Juventus om terug te keren bij Parma, de club waar hij zo'n 25 jaar geleden zijn actieve loopbaan begon.