Emmen verlengt contract van gewilde middenvelder: 'Wilden hem erg graag behouden'

Emmen verlengt contract van gewilde middenvelder: 'Wilden hem erg graag behouden'

Gepubliceerd: zondag 25 juli 2021 om 19:20zo 25-07-2021 om 19:20

FC Emmen heeft steunpilaar Jari Vlak binnenboord weten te houden. De 22-jarige middenvelder heeft een nieuw contract getekend, waardoor Emmen de optie kan lichten om zijn verbintenis na 2023 met twee jaar te verlengen in plaats van één.

Via de clubkanalen maakt Emmen melding van het nieuws. In januari verruilde Vlak FC Volendam voor Emmen. In zijn eerste halfjaar in Drenthe groeide hij uit tot een vaste waarde en zorgde hij met Emmen bijna voor een verrassende handhaving in de Eredivisie. Directe degradatie werd ontlopen, maar in de play-offs viel alsnog het doek voor de club uit Drenthe. Desondanks heeft Vlak dus besloten om de club niet te verlaten en zijn contract te verlengen.

Vlak ligt nog steeds vast tot medio 2023 in Emmen, maar in zijn contract staat nu de optie om te verlengen tot medio 2025. Technisch manager Michel Jansen is blij met de deal. "Jari is binnengehaald als jonge, talentvolle speler. Maar hij speelde meteen bijna alles, werd een belangrijke speler en heeft het in Emmen onwijs naar zijn zin."

"Er was de afgelopen tijd interesse van meerdere clubs", onthult Jansen. "Wij wilden hem erg graag behouden, ook voor de langere termijn. Dus zijn we heel blij dat we het contract met hem hebben kunnen verlengen. En het past ook bij waar we mee bezig zijn; samen terug."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws