Vilhena schiet uit startblokken in nieuwe seizoen en scoort 2 keer in eerste duel

25-07-2021 19:38
41

Tonny Vilhena is sterk begonnen aan het nieuwe seizoen bij FK Krasnodar. De 26-jarige middenvelder maakte zondag twee goals tegen FC Ural, waardoor Krasnodar drie punten wist te pakken.

In de zestigste minuut tekende Vilhena voor de eerste treffer van de wedstrijd. De vijftienvoudig Oranje-international besloot om met zijn mindere rechterbeen van afstand uit te halen. Het schot werd van richting veranderd, waardoor de bal achter keeper Ilya Pomazun in het doel plofte: 0-1.

25 minuten later verdubbelde Vilhena de score. Een afvallende bal belandde net buiten het zestienmetergebied voor de voeten van de ex-Feyenoorder, die niet aarzelde en de bal hard en laag op doel schoot. Met zijn scherpe uithaal verschalkte Vilhena doelman Pomazun opnieuw, waarmee hij zijn tweede treffer van de middag maakte. Tot vandaag had de linkspoot ook twee doelpunten gemaakt in de twee jaar die hij in Rusland voetbalt.

In de blessuretijd bepaalde Jhon Córdoba de eindstand op 0-3 door een strafschop te benutten. Daardoor wint Krasnodar de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en gaat de ploeg van trainer Viktor Goncharenko zelfs aan de leiding in de Russische competitie.