Slot: "Misschien kunnen we daarnaast nog één of twee spelers aantrekken"

25 juli om 20:30

Arne Slot ziet een aantal verbeterpunten voor Feyenoord voor de return tegen FC Drita van aankomende donderdag. Zijn ploeg ging zondag onderuit in een oefenwedstrijd tegen PAOK Saloniki. Slot baalt van de manier waarop.

Tim van Duijn
ROTTERDAM

Feyenoord kwam al vroeg op voorsprong tegen de Grieken, maar persoonlijke fouten nekten de Rotterdammers. "Ik heb een aantal prima aanvallen en goed uitgespeelde kansen gezien. In 45 minuten net zoveel als vorige week in negentig tegen een iets sterkere tegenstander. Daar was ik tevreden over", reageert Slot na afloop op een vraag van RTV Rijnmond.

"Ik zei tegen de jongens dat we tevreden hadden kunnen zijn als we onszelf niet zo tekort deden door van die stomme kansen weg te geven. Dan wordt het wel heel eenvoudig. Vanuit de verdedigende situaties hebben we niets weggegeven, we hebben hoog drukgezet en een aantal goede kansen gecreërd, maar dat was niet voldoende om de wedstrijd te winnen", analyseert Slot.

Bij Feyenoord maakte Alireza Jahanbakhsh zijn officieuze debuut. Het was voor de Iraniër vooral een test om te zien hoe hij er fysiek voorstaat. "Het is goed om te zien dat hij het 45 minuten heeft volgehouden en fit is gebleven", zegt Slot. "Van hem heb ik een paar leuke dingen gezien. Het was oké, ik ben vooral benieuwd naar hoe hij het zelf ervaren heeft. Het tempo van de tweede helft lag extreem laag."

Leroy Fer behoorde niet tot de wedstrijdselectie van Feyenoord, maar dat had volgens Slot niets met een transfer te maken. "Toen ik bij Feyenoord kwam werd al gezegd dat voor Leroy drie wedstrijden per week vrij veel zou kunnen zijn. Je zou het kunnen overwegen als hij helemaal is opgetraind, maar we zitten nu vroeg in het seizoen en hebben met Leroy maar één rechtercentrale verdediger die eigenlijk een middenvelder is. Dan zou het ultiem stom zijn om hem op te stellen in een oefenwedstrijd. Hij moet fit zijn voor donderdag. Dat is hij ook, dus ik reken erop dat dat lukt."

Slot sluit niet uit dat Feyenoord nog iets gaat doen op de transfermarkt. Hij hoopt in eerste instantie op de terugkeer van een aantal spelers die er nu nog niet zijn, zoals Ridgeciano Haps, Lutsharel Geertruida en Aliou Baldé. "Dan heb je het over spelers die voor ons van toegevoegde waarde zouden kunnen zijn. Misschien kunnen we daarnaast nog één of twee spelers aantrekken, als dat kan. Maar ik wil daar niet steeds op terugkomen. Dit is de situatie zoals-ie is. We zullen proberen het maximale uit deze groep te halen."