Vitesse worstelt in voorbereiding: 'Tannane niet op niveau dat hij kan helpen'

26 juli om 09:13

Voor Vitesse begint de tijd te dringen in aanloop naar de cruciale duels in de voorronde van de Conference League, maar coach Thomas Letsch maakt zich 'totaal geen zorgen'. De Duitse trainer bouwt verder aan een nieuw elftal zonder Riechedly Bazoer en Oussama Tannane.

In augustus staat voor de Arnhemmers vier miljoen euro aan prijzengeld op het spel. Vitesse lijkt echter nog lang niet klaar: de ploeg van Letsch verloor al vijf oefenwedstrijden en heeft een gebrek aan creativiteit en scorend vermogen. Toch maakt de Duitser zich 'totaal geen zorgen'. "Bij mij is het glas altijd halfvol. Ik kan mij voorstellen dat er mensen zullen zijn die zich afvragen: wat gebeurt er bij Vitesse? Zijn ze er wel klaar voor? Maar voor ons is het belangrijkste dat we weten waar we aan moeten werken", laat hij weten in de Gelderlander.

Vitesse lijkt desondanks moeilijk tot kansen te komen. Het roept de vraag op of Letsch niet weer een beroep moet doen op Bazoer en Tannane, die nog altijd niet verkocht zijn. "Maar ze moeten fit zijn en op een niveau zijn dat ze ons kunnen helpen", reageert de coach. "Als een speler niet fit is, dan is het logisch dat-ie niet speelt. Ik vind dat Tannane nog niet op een niveau zit, dat hij ons kan helpen."

Bazoer is volgens Letsch 'een andere situatie'. "Iedereen weet dat hij andere ideeën heeft, net als Tannane overigens", doelt hij op een transfer. "Maar beiden zijn nog hier en trainen met ons. Iedereen zal blijven vragen naar ze, maar ik laat deze jongens spelen op het moment dat ik denk dat ze passen in het elftal. Nu was dit ons elftal. Als ik van mening ben dat ze op het veld horen te staan, dan zullen ze er staan."