Terry verrast en verlaat Villa Park per direct: "Extreem moeilijke beslissing"

26 juli om 11:58

Chelsea-icoon John Terry lijkt op eigen benen te gaan staan. De veertigjarige oud-verdediger is per direct vertrokken bij Aston Villa, heeft de nummer elf van het vorige Premier League-seizoen maandag bekendgemaakt.

Terry streek in 2017, na een leven lang Chelsea, neer op Villa Park, beëindigde één jaar later zijn profcarrière en was tijdens de afgelopen drie seizoen de assistent van manager Dean Smith. Aston Villa begint op 14 augustus aan het nieuwe Premier League-seizoen, maar doet dat dus zonder Terry. "Het is een geweldige eer en een voorrecht geweest om de voorbije drie jaar bij Aston Villa door te brengen. Maar voor mijn gevoel is het nu tijd om een extreem moeilijke beslissing te nemen en vooruit te kijken", laat hij weten.

De 78-voudig Engels international lijkt zijn zinnen te zetten op een carrière als eindverantwoordelijke, al zal hij waarschijnlijk niet op korte termijn instappen bij een club. "Ik wil in eerste instantie wat quality time met mijn familie doorbrengen. Daarna kan ik hopelijk een paar clubs en trainers in Europa bezoeken, om mezelf verder te ontwikkelen."