Bergwijn begroet nieuwe concurrent: Tottenham haalt 'Spaanse Neymar'

Bergwijn begroet nieuwe concurrent: Tottenham haalt 'Spaanse Neymar'

Gepubliceerd: maandag 26 juli 2021 om 14:08ma 26-07-2021 om 14:08

De kogel is door de kerk: Bryan Gil maakt de overstap van Sevilla naar Tottenham Hotspur, terwijl Erik Lamela de omgekeerde weg bewandelt. Dat hebben de Engelse en Spaanse club maandag bekendgemaakt.

De transfer hing al even in de lucht. Sevilla verhuurde Gil het afgelopen seizoen aan Eibar, waar het twintigjarige toptalent grote indruk maakte. In 28 Primera División-optredens scoorde hij vier keer en gaf hij drie assists. Met zijn spel verdiende hij de bijnaam 'de Spaanse Neymar'. Dat viel ook op bij Tottenham, dat volgens Britse media 24 miljoen euro overmaakt naar Andalusië. Daarnaast krijgt Sevilla de beschikking over Lamela.

De Londenaren betaalden in 2013 dertig miljoen euro aan AS Roma voor de 29-jarige Argentijn. De rechtsbuiten bewees op meerdere momenten zijn waarde voor Spurs, maar echt een vaste waarde werd hij nooit. Net als Lamela kan Gil op meerdere posities voorin uit de voeten, maar het afgelopen seizoen speelde hij vooral vanaf de linkerflank. Daarmee wordt hij een concurrent van Steven Bergwijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws