Oude Eredivisie-bekende wil loopbaan nieuw leven inblazen bij Helmond Sport

Oude Eredivisie-bekende wil loopbaan nieuw leven inblazen bij Helmond Sport

Gepubliceerd: maandag 26 juli 2021 om 17:18ma 26-07-2021 om 17:18

Dylan Seys gaat zijn voetballoopbaan nieuw leven proberen in te blazen bij Helmond Sport. De Belgische vleugelaanvaller, die in de Eredivisie voor FC Twente en RKC uitkwam, is na een incidentrijke periode op zoek naar rust.

Seys is pas 24 jaar oud, maar speelde wel al duels op het hoogste Nederlandse niveau voor Twente en RKC. Met die laatste club promoveerde hij ook naar de Eredivisie, maar in januari 2020 werd zijn contract in Waalwijk ontbonden. Royal Excel Moeskroen pikte hem op en na een half seizoen was Excelsior zijn volgende stop, maar de Belg kon het daar nooit waarmaken.

De loopbaan van het jeugdproduct van Club Brugge kent ook al wat dieptepunten. Zo raakte hij in opspraak toen RKC in het seizoen 2019/2020 in de Eredivisie uitkwam en Seys al zittend op de reservebank meezong met liedjes van Ajax-supporters. Uiteindelijk werd zijn contract verscheurd.

In Helmond gaat de vleugelaanvaller op zoek naar eerherstel. Seys heeft een contract voor één jaar getekend in Helmond. Daarnaast staat er een optie voor nog een jaar in die verbintenis. De Belg moet wel nog fitter worden om in wedstrijdverband in actie te kunnen komen voor zijn nieuwe club. De 24-jarige Seys kan dan een ervaren sterkhouder voor zijn nieuwe ploeg gaan worden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws