NEC heeft nieuwe spits nodig: 'Vorig jaar bij Willem II geen enkele goal gemaakt'

26 juli om 17:50

Ole Romeny zal dit seizoen waarschijnlijk geen eerste keuze zijn in de spits bij NEC. De aanvaller, die vorig jaar werd verhuurd aan Willem II en daar niet tot scoren kwam, weet en begrijpt dat de club op zoek is naar een beter alternatief.

In het oefenduel met Heracles van afgelopen zaterdag (0-1 winst voor NEC) stond Romeny in de punt van de aanval. Hij weet zelf ook dat dat bij gebrek aan beter is. "Ik snap dat ze me niet het volle vertrouwen geven", zegt hij tegen De Gelderlander. "Ik heb vorig jaar bij Willem II geen enkele goal gemaakt. Als ik daar had uitgeblonken, was het een ander verhaal."

Dat betekent echter niet dat de aanvaller uit Lent de concurrentiestrijd al heeft opgegeven. "Er komt sowieso nog een spits bij, maar dat is profvoetbal", zegt hij realistisch. "De Eredivisie bij uitstek. Met concurrentie moet ik maar om kunnen gaan. Ik moet het elke keer laten zien en mijn plek in het elftal verdienen."

Ook Thibo Baeten is een spits die nog onder contract staat in het Goffertstadion. Hij lijkt echter op huurbasis de overstap naar Torino te gaan maken en dat zou het spitsenprobleem van technisch directeur Ted van Leeuwen alleen maar nijpender maken.