Ruiter vertelt over 'verschrikkelijk moeilijk' seizoen: 'Was voor niemand goed'

Ruiter vertelt over 'verschrikkelijk moeilijk' seizoen: 'Was voor niemand goed'

Gepubliceerd: maandag 26 juli 2021 om 19:53ma 26-07-2021 om 19:53

Robbin Ruiter heeft het plezier in het voetballen weer teruggevonden na een 'verschrikkelijk moeilijk' seizoen. De 34-jarige doelman had in de vorige voetbaljaargang last van blessureleed en toen hij weer fit was, keerde hij niet meer terug onder de lat bij Willem II.

In december liep Ruiter een flinke spierblessure op. Daardoor huurde Willem II doelman Arijanet Muric van Manchester City in de tweede seizoenshelft. De Zwitser bleef de rest van het seizoen de eerste keus bij de Tilburgers, waardoor Ruiter toe moest kijken. "Vorig jaar was een geval apart, een verschrikkelijk moeilijk seizoen", vertelt de geboren Amsterdammer tegenover Omroep Brabant.

"Ik had een langdurige en vervelende blessure. Toen ik weer fit was zat het team in een dusdanig moeilijke fase dat ik niet de verwachting had dat er gelijk weer gewisseld ging worden", gaat Ruiter verder. "Dat was voor niemand goed, niet voor het team en niet voor mij. Hoe graag je ook wil spelen, soms moet je verstandig zijn. In dit geval was de trainer dat, maar het is niet dat ik daar geen begrip voor had."

Nu is Ruiter weer fit en lijkt hij zijn plek onder de lat terug te hebben veroverd bij Willem II. "Dat is fijn", stelt de doelman. "Wat ik zeg, ik ben blij dat ik weer plezier in het spelletje heb."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws