'Barça-bankzitter gaat mogelijk tóch gewenste terugkeer naar Italië realiseren'

26 juli om 20:52

Een transfer van Miralem Pjanić naar Juventus gaat mogelijk toch plaatsvinden. De Oude Dame wil de 31-jarige Bosniër via een huurconstructie terughalen naar Turijn. FC Barcelona wil meewerken aan een vertrek van Pjanić.

Recent meldde AS nog dat een Juventus-terugkeer er waarschijnlijk niet in zou zitten voor Pjanić. Niet veel later komt Sport met het nieuws dat een move naar Turijn weldegelijk een feit kan worden voor Pjanić. Juventus staat namelijk op het punt om Aaron Ramsey te verkopen, wat plaats zou maken voor de honderdvoudig international.

Pjanić is bereid om salaris in te leveren, wat ook een belangrijke voorwaarde voor een transfer naar Juve is. De nummer vier van de Serie A wil de middenvelder gaan huren van Barcelona met een optie tot koop. Voor Barça is een transfer van Pjanić ook wenselijk: de routinier drukt flink op het salarisbudget van de Catalanen.

Eerder deze zomer is Pjanić ook gelinkt aan een terugkeer naar AS Roma, zijn andere oude club. De naam van Internazionale werd eveneens genoemd. De agenten van Pjanić hebben naar die opties gekeken, maar volgens Sport wijst 'alles' erop dat de creatieveling terug gaat keren naar Juventus.