Volendam bereikt akkoord met Inter en haalt zoon Dejan Stankovic naar Nederland

27 juli om 18:00

FC Volendam heeft zaken gedaan met Internazionale. Doelman Filip Stankovic, de zoon van Dejan Stankovic, komt op huurbasis over van de Italiaanse topclub.

Volendam heeft een seizoen lang de beschikking over de negentienjarige doelman. Stankovic heeft bij Inter nog een contract dat tot medio 2024 doorlopt. De goalie krijgt van zijn club de kans om komend seizoen ervaring op te doen in de Keuken Kampioen Divisie.

Afgelopen seizoen speelde Stankovic vrijwel al zijn wedstrijden voor Inter O19. Hoewel hij in de afgelopen voetbaljaargang een aantal keer op de bank zat bij de kampioen van Italië, was er op korte termijn weinig perspectief in het eerste elftal. Met keepers Samir Handanovič, Ionuț Radu, Alex Cordaz en Gabriel Brazão zit trainer Simone Inzaghi ruim in zijn opties onder de lat.

Volendam-trainer Wim Jonk snapt wel dat Inter Stankovic aan Volendam verhuurt. "Dat is hetzelfde als met Mulattieri, dat is een goed verhaal geweest. Wij leiden jongens op een bepaalde manier op. Ze hebben er fiducie in dat dat hier ook gaat gebeuren", zegt Jonk tegen ESPN.