Blind gaat terugtreden bij Ajax: 'Vanwege eventuele tegenstrijdige belangen'

Blind gaat terugtreden bij Ajax: 'Vanwege eventuele tegenstrijdige belangen'

Gepubliceerd: maandag 26 juli 2021 om 21:43ma 26-07-2021 om 21:43

Danny Blind zal terug gaan treden als commissaris van Ajax. Dat schrijft De Telegraaf. Als Louis van Gaal aangesteld wordt als bondscoach en de Zeeuw meeneemt, zullen de Amsterdammers het nieuws naar buiten brengen.

De ochtendkrant sprak met Leen Meijaard, voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax. Die onthult dat Blind naar alle waarschijnlijkheid snel terug zal treden als commissaris met technische zaken in zijn portefeuille. "Ik vind het voorbarig, maar wordt Danny assistent-bondscoach, dan treedt hij terug", zo valt er te lezen. "Dat is vanwege de eventuele tegenstrijdige belangen."

Blind zelf zou zich ook in die beslissing kunnen vinden. "Dit is een beslissing van de raad van commissarissen en Danny staat daar zelf ook achter. Wij denken na over verschillende opties. Danny is een gewaardeerd lid binnen onze rvc. Het kan zijn dat hij bijvoorbeeld tijdelijk terugtreedt. Dat is weer een andere situatie dan wanneer hij formeel aftreedt. Het is hoe dan ook te vroeg om over opvolging te praten."

Dat de voormalig bondscoach stopt met zijn werkzaamheden is volgens De Telegraaf een bittere pil voor Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax. Die zou 'kunnen lezen en schrijven' met Blind en als klankbord fungeert bij onderhandelingen en het afronden van transfers.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws