PSV klopt zich op de borst na Rosario-transfer: 'Rijtje wordt steeds groter'

PSV klopt zich op de borst na Rosario-transfer: 'Rijtje wordt steeds groter'

Gepubliceerd: dinsdag 27 juli 2021 om 13:51di 27-07-2021 om 13:51

PSV gunt Pablo Rosario zijn transfer. OGC Nice heeft de 24-jarige middenvelder voor vier seizoenen gecontracteerd, bevestigde de Franse club dinsdag.

PSV houdt naar verluidt zes miljoen euro over aan het vertrek van Rosario, een bedrag dat de komende jaren nog kan oplopen. "Iedereen binnen PSV gunt Pablo deze stap. De overstap naar de sterke Franse competitie is hem erg gegund", reageert technisch directeur John de Jong op de clubsite.

"Pablo voegt zich bij een steeds groter wordend rijtje van spelers die zich via Jong PSV in het eerste hebben gespeeld en vervolgens een transfer maken naar een grote Europese competitie."

"Pablo heeft zich bij PSV altijd leergierig en betrokken opgesteld", vervolgt De Jong. "Het is een zelfbewuste en altijd nog jonge middenvelder, die als speler van PSV het Nederlands elftal heeft gehaald. We weten zeker dat hij een mooie carrière voor zich heeft en wensen hem veel succes bij Nice."

Rosario speelde vijf seizoenen voor PSV, brak in 2018 door onder Phillip Cocu en later Mark van Bommel, en droeg de aanvoerdersband. Bij een gedeelte van de PSV-supporters was hij niet populair. De teller stokt uiteindelijk bij 138 officiële wedstrijden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws