Overmars reageert op afketsen Ajax-transfer: 'Was wel einde verhaal'

Overmars reageert op afketsen Ajax-transfer: 'Was wel einde verhaal'

Gepubliceerd: woensdag 28 juli 2021 om 07:08wo 28-07-2021 om 07:08

Marc Overmars is voor het eerst ingegaan op de afgeketste transfer van Kamaldeen Sulemana naar Ajax. Alles wees erop dat de Ghanees in Amsterdam zou tekenen, maar het werd Stade Rennes.

Alles bij Ajax stond al klaar. Maar Overmars en co. bleven in de kou staan door Sulemana, die op het laatste moment toch een ander besluit nam. "Op een gegeven moment was dat wel einde verhaal. Hij twijfelde heel erg over speeltijd, over de grote concurrentie bij Ajax. Bij Stade Rennes was er voor hem op dat vlak geen concurrentie. Dat vond hij heel belangrijk en die keuze is natuurlijk aan de speler", zegt Overmars tegen Voetbal International.

Overmars hield er rekening mee dat Sulemana voor Ajax zou kiezen. "We kunnen onszelf ook niets verwijten, maar ik heb er zeker wel een paar dagen van gebaald. We hebben hem uitvoerig gevolgd, zijn daar geweest, hij is bij ons geweest. Maar tegelijkertijd konden we geen speelminuten garanderen. Hij is nog op een leeftijd dat hij moet groeien en daardoor ook de rol moet accepteren die hij op dat moment heeft."

Sulemana wilde garantie op speeltijd, maar daar wilde Overmars niet aan. "Een alternatief voor Sulemana? Als David Neres niet gaat, is de noodzaak niet direct aanwezig. En dan nog moet die goede optie er wel zijn. We gaan niets forceren, niet halen om het halen. Op dit moment is dus niets concreet als plan B voor Sulemana."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws