Excelsior verkoopt topschutter: "Hij wil graag een volgende stap zetten"

28 juli om 09:10

Elías Már Ómarsson is vertrokken bij Excelsior. De Kralingers hebben met Nîmes Olympique een akkoord bereikt over een transfer. Ómarsson gaat voor drie jaar tekenen in Frankrijk.

Het vertrek van de IJslandse spits kondigde zich al even aan en was niet meer tegen te houden voor Excelsior. "We hebben eerder dit jaar de optie in het contract van Elías eerder gelicht, waardoor zijn overeenkomst met een seizoen werd verlengd. Maar we wisten uiteraard van zijn wens om te vertrekken, omdat hij graag een volgende stap wil zetten", zegt technisch directeur Nick Kersten.

"Hij heeft in drie seizoenen bij ons 44 doelpunten gemaakt en heeft zich op die manier in de kijker gespeeld. De Franse Ligue 2 is een mooie competitie en wij wensen Elías daar veel succes.", zegt Kersten.

Ómarsson zelf reageert ook. "Ik wil Excelsior en de fans bedanken voor de afgelopen drie seizoenen. Ik had het liefst gezien dat Excelsior Rotterdam nu in de Eredivisie zou spelen, maar helaas is dat niet gelukt. Ik wens de club het allerbeste in het komende seizoen en hoop dat Excelsior Rotterdam snel kan terugkeren op het hoogste niveau."