Eredivsie-promotie lonkt voor Damen: doelman op proef na vertrek bij Excelsior

Eredivsie-promotie lonkt voor Damen: doelman op proef na vertrek bij Excelsior

Gepubliceerd: woensdag 28 juli 2021 om 11:41wo 28-07-2021 om 11:41

Laatste update: woensdag 28 juli 2021 om 12:12wo 28-07-2021 om 12:12

Alessandro Damen is vanaf woensdag op proef bij Heracles Almelo. De 31-jarige doelman, die jaren lang speelde voor Excelsior, krijgt de kans om zich te bewijzen in Almelo.

Dat meldt Heracles via de officiële kanalen. Damen verdedigde de aflopen zeven seizoenen het doel van Excelsior. Deze zomer liep de sluitpost uit zijn contract in Kralingen. Excelsior besloot de aflopende verbintenis niet te verlengen, waardoor Damen zonder club kwam te zitten. Damen werd in Rotterdam het 'slachtoffer' van de nieuwe koers van Excelsior, dat graag door wilde selecteren.

Pas in 2014 maakte Damen de overstap van amateurvereniging De Meern naar het profvoetbal. Damen kwam direct terecht bij Excelsior en bleef daar tot het begin van deze zomer. Mede door veel blessures keepte Damen maar 108 officiële wedstrijden voor de Kralingers. Damen is niet de eerste keeper die deze zomer op proef komt in het Erve Asito. Eerder deze maand mocht doelman Eric Verstappen zich bewijzen in de selectie van trainer Frank Wormuth. Zijn stage werd afgelopen maandag beëindigd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws