Overbodige Schreck verkast op huurbasis van Groningen naar 2. Bundesliga

28 juli om 16:58

FC Groningen stalt de overbodige middenvelder Sam Schreck voor het rest van het seizoen in de 2. Bundesliga. De 22-jarige Duitser vertrekt op huurbasis naar FC Erzgebirge Aue.

Dat maakt Groningen woensdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De jeugdige middenvelder wist na zijn komst van Bayer Leverkusen in 2019 nooit echt een vaste waarde te worden bij de Trots van het Noorden. "Daarom hebben wij samen naar een passende oplossing gezocht", laat technisch directeur Mark-Jan Fledderus weten op de clubsite van de Groningers.

"Het uitzicht op veel speelminuten komend seizoen in het eerste elftal van FC Groningen was voor Sam niet groot. Hij is op een leeftijd dat hij structureel moet voetballen op een voor hem zo hoog mogelijk niveau", gaat Fledderus verder. "Met de verhuur aan FC Erzgebirge Aue hebben we die gevonden en daar zijn zowel de clubs als Sam zelf blij mee."

Bij Erzgebirge Aue komt Schreck bij een ploeg terecht die al reeds is begonnen aan de competitie. De club uit de voormalige DDR speelde afgelopen zondag in de eerste competitiewedstrijd met 0-0 gelijk tegen 1. FC Nürnberg.