Chong krijgt boodschap van Solskjaer: 'Goed dat ik nog in zijn gedachten ben'

28 juli om 17:18

Tahith Chong is inmiddels neergestreken bij Birmingham City, dat hem komend seizoen huurt van Manchester United. De 21-jarige Nederlander kreeg kort voor vertrek nog een boodschap mee van manager Ole Gunnar Solskjaer van The Red Devils.

De Noor deelde Chong mee dat hij hem in de gaten zal houden in het Championship. De rechtsbuiten is blij dat hij aan de voorbereiding begon met United, hoewel zijn huurtransfer al rond was. "Het was mooi om ervoor te kunnen zorgen dat ik nog in de gedachten ben van de gaffer", stelt de rechtsbuiten in gesprek met The Manchester Evening News.

Voor Chong is het zijn derde verhuurperiode na Werder Bremen en Club Brugge. "Je leert verschillende dingen bij beide clubs. Bij Bremen begon ik goed, maar toen veranderde het systeem een beetje en speelde ik niet meer. Toen Club Brugge kwam, was ik daar erg enthousiast over. Het ging met ups en downs. Ik speelde een aantal goede duels, maar soms had ik het gevoel dat ik het beter had kunnen doen. Ik probeerde er het beste uit te halen."

Het deed Chong wel goed dat hij in België voor de landstitel speelde. "Dat was heel mooi en een compleet andere ervaring dan bij Werder Bremen. Als jonge speler heb je een rugzak, daar stop je alles in wat je leert en dat neem je mee. Ik kan die ervaringen nu weer gebruiken bij Birmingham."