PSV-conclusies: Götze, Ramalho en Van Ginkel top, Teze is terug bij af

PSV-conclusies: Götze, Ramalho en Van Ginkel top, Teze is terug bij af

Gepubliceerd: woensdag 28 juli 2021 om 22:45wo 28-07-2021 om 22:45

PSV had woensdag geen enkele moeite om de zege in het tweeluik met Galatasaray veilig te stellen. De ploeg van coach Roger Schmidt maakt zo vroeg in het seizoen al een uitstekende indruk. VoetbalPrimeur deelt zeven conclusies na overwinning in Istanbul.

De herrijzenis van Van Ginkel
Marco van Ginkel is hard op weg om weer helemaal de oude te worden. De aanvoerder zorgt voor rust in de ploeg en de wisselwerking met Götze begint al zijn vruchten af te werpen. Na een slimme loopactie tekende Van Ginkel voor de tweede Eindhovense treffer in Istanbul.

Revelatie Teze terug bij af
Waar is Jordan Teze? Het product van de eigen jeugdopleiding is het grootste slachtoffer van de komst van André Ramalho en Phillipp Mwene. Een jaar geleden werd hij al voorzichtig getipt voor Oranje. Dit seizoen zou hij de schoenen van Denzel Dumfries moeten vullen als rechtsback, maar vooralsnog is Teze bankzitter.

Nummer tien Götze
Roger Schmidt hanteert dezelfde spelprincipes bij PSV, maar de nieuwe rol van Mario Götze maakt een wereld van verschil. De Duitser speelt nu als nummer tien en toont duidelijk aan dat hij op die plek technisch en tactisch van wereldklasse is. Hij hoeft zelf niet eens groots te spelen om toch bepalend te zijn.

PSV goed op weg
Natuurlijk was Galatasaray abominabel, maar dat neemt niet weg dat PSV een uitstekende indruk maakte in het tweeluik met de Turken. Roger Schmidt lijkt de puzzel – in tegenstelling tot afgelopen seizoen – nu razendsnel te leggen. Ook technisch manager John de Jong verdient een pluim door de selectie zo snel op orde te brengen. Krijgen we dit jaar wel een spannende titelstrijd in de Eredivisie?

Ramalho maakt meeste indruk van nieuwelingen
André Ramalho heerste woensdag in Istanbul. De Braziliaanse mandekker is nu al in woord en daad de leider van de PSV-defensie. Ook Van Ginkel is een toevoeging voor het elftal van Schmidt. De andere nieuwelingen in de basis, Joël Drommel en Mwene, komen iets aarzelender uit de startblokken. Davy Pröpper valt voorlopig buiten de boot.

Wordt Ihattaren wel gemist?
Mohamed Ihattaren domineert regelmatig de PSV-headlines, alleen niet om zijn sportieve prestaties. Dat zal voorlopig nog wel even zo blijven, maar binnen de lijnen blijken de Eindhovenaren het prima zonder hem af te kunnen. Zelfs áls alles weer koek en ei zou zijn tussen de club en de spelmaker is het gezien de forse concurrentie de vraag of hij wel zou spelen.

Europees voetbal tot december, Midtjylland de volgende horde
PSV staat door de zege op Galatasaray in de derde voorronde van de Champions League. Daarmee is de club verzekert van deelname aan de groepsfase van de Europa League en dus Europees voetbal tot december. Bovendien maakt PSV nog altijd kans op de jackpot: deelname aan het miljardenbal. FC Midtjylland, dat afrekende met Celtic, is nu de volgende horde op weg naar dat doel.

(Teun Buis/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws