Stengs-opvolger dient zich aan bij AZ: 'Hij beseft dat dit hét moment is'

29 juli om 07:58
Laatste update: 29 juli om 09:26

De strijd om de erfenis van Calvin Stengs is losgebarsten bij AZ. Pascal Jansen, trainer van de Alkmaarse club, ziet vier alternatieven voor de naar OGC Nice vertrokken aanvaller.

"We zijn een heel goede speler kwijtgeraakt", zegt Jansen in een interview met Voetbal International over Stengs. AZ heeft de opvolger van Stengs al klaarstaan: ruim anderhalf jaar geleden kwam het Noorse talent Hakon Evjen naar Alkmaar. Jansen: "Hakon zit nog niet op het niveau van Calvin en dat is niet vreemd. Maar hij doet het goed in deze voorbereiding. Je ziet dat Hakon zijn kans ruikt, hij beseft dat dit hét moment is om zichzelf te presenteren. Hij krijgt nu volop de ruimte om te vechten voor die plek."

Naast Evjen kunnen Zakaria Aboukhlal, Albert Gudmundsson en de zeventienjarige Ernest Poku op de plek van Stengs spelen. "Kortom, er wacht een boeiende strijd voor die positie", aldus Jansen, die weet dat er ook wordt getrokken aan Myron Boadu en aanvoerder Teun Koopmeiners. Voor een leegloop vreest hij niet. "Wat prettig is: AZ heeft de positie en status verworven dat we niet zomaar spelers laten gaan. Zo hóórt dat ook bij een topclub."