Oranje zeker van Olympische zege: 'Dit gaat niet mijn laatste wedstrijd worden'

29 juli om 09:35

De Oranjevrouwen stoten vrijdagmiddag ten koste van wereldkampioen Amerika door naar de halve finales van de Olympische Spelen. Dat verwacht bondscoach Sarina Wiegman.

De Leeuwinnen plaatsten zich met de bizarre doelcijfers 21-8 voor de volgende ronde van de Olympische Spelen, waarin de Verenigde Staten wacht. De wereldkampioen is alleen op papier de favoriet, denkt Wiegman, die de Amerikanen zag worstelen in de groepsfase.

"Nee, nee, dit gaat niet mijn laatste wedstrijd worden", tekent De Telegraaf op uit de mond van Wiegman, die na de Olympische Spelen aan de slag gaat bij de nationale ploeg van Engeland. "Ik blijf nog een paar wedstrijden bondscoach."

Twee jaar geleden troffen Nederland en de Verenigde Staten elkaar in de WK-finale. Team USA was toen een maatje te groot (2-0), maar inmiddels loopt het stroever. "Ze lijken een beetje zoekende", doelt Wiegman tegenover het Algemeen Dagblad op de derde plaats in de poule. "Ik denk dat we ze kunnen verslaan, ja. Zoals ze hier spelen, het bijvoorbeeld aan laten komen op een gelijkspelletje tegen Australië. Zo ken ik ze eigenlijk niet."