Klaiber verlaat trainingskamp Ajax, vrees voor zware blessure

29 juli om 15:45
Laatste update: 29 juli om 15:48

Ajax zet het trainingskamp voort zonder Sean Klaiber. De rechtsback heeft het Oostenrijkse Bramberg am Wildkogel verlaten vanwege een knieblessure.

Klaiber raakte donderdagochtend geblesseerd aan zijn linkerknie. Na overleg met de medische staf is besloten dat de verdediger per direct huiswaarts keert. Klaiber zal in Nederland verder onderzocht worden. Het is nog niet duidelijk hoe serieus zijn blessure is. Volgens het Algemeen Dagblad, De Telegraaf en Voetbal International is de blessure van Klaiber echter ogenschijnlijk ernstig, maar zoals gezegd is daar nog geen duidelijkheid over.

Voor Klaiber zal het komende seizoen mogelijk hebben aangevoeld als het moment van de waarheid. De rechtsback is derde optie in Amsterdam en staat in de belangstelling van een aantal clubs. Het Russische Spartak Moskou had Klaiber op een lijstje staan, maar kan niet concreet worden zolang er niet eerst iemand verkocht wordt. En een nog onbekende Engelse club wilde Klaiber huren van Ajax. Mocht de blessure van Klaiber ernstig zijn, dan is ook een transfer definitief van de baan.

Klaiber maakte vorig jaar voor ruim vier miljoen euro de overstap van FC Utrecht naar Ajax.