'Nieuw' gezicht op Ajax-trainingskamp: 'Ik kan genieten van de tackles van Nico'

'Nieuw' gezicht op Ajax-trainingskamp: 'Ik kan genieten van de tackles van Nico'

29-07-2021 16:14
70

Youri Baas is een onbekend gezicht op het trainingskamp van Ajax. De jonge linksback kreeg van trainer Erik ten Hag de kans om zich te bewijzen in Oostenrijk en hoopt die kans aan te kunnen grijpen.

Het was voor Baas geen complete verrassing dat hij na het eerste trainingskamp in De Lutte ook mee mocht naar het Alpenland. "Ik kan niet zeggen dat ik het verwacht had, maar ik wist wel dat het er in zat", zegt hij tegen Ajax TV. "Mee mogen naar beide trainingskampen is een mooie ervaring. Of ik aan dingen moet wennen? Nee, ik wist al dat de jonge gasten de spullen moeten tillen. Die traditie is wel belangrijk."

Voor Ajax-supporters die hem nog niet zo goed kennen heeft de linksback wel een 'verkooppraatje' klaar. "Ik ben een rustige jongen uit een rustige buurt, maar als speler bij Ajax moet je als back aanvallend ingesteld zijn en lef tonen en daar liggen mijn kwaliteiten ook. Ik voer verdedigend mijn taken uit en sta daar mijn mannetje. Ik heb niet echt idolen, maar er zijn wel spelers waar ik goed naar kijk. Nico Tagliafico is daar iemand van, ik kan genieten van zijn strijdlust en tackles."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie