Derksen wordt bedreigd, geen beveiliging van OM: 'Ik sta geweldig voor lul'

Derksen wordt bedreigd, geen beveiliging van OM: 'Ik sta geweldig voor lul'

30-07-2021 11:53 Laatste update: 31-07-2021 10:23
252

Johan Derksen wordt bedreigd. Dat heeft het uithangbord van Veronica Inside bevestigd in de donderdaguitzending van De Oranjezomer. Op dit moment krijgt hij beveiliging.

Niet het Openbaar Ministerie, maar Talpa-baas John de Mol heeft de beveiliging geregeld voor Derksen. Het heeft alles te maken met een gebrek aan mankracht, zo heeft de officier van justitie aan hem laten weten. Derksen heeft naar eigen zeggen te maken met 'een bedreiginkje dat in de lucht hangt'. Inhoudelijk laat hij er niets over los.

Derksen is niet spreken over de situatie. De Gooise groep die in Mallorca de 27-jarige Carlo Heuvelman dodelijk mishandelde krijgt mogelijk wél beveiliging. "Voor die klootzakken hebben ze wel mankracht en geld. Nou, als Nederlander voel ik me geweldig voor lul staan. Ik vind het echt schaamteloos. Bezopen werkelijk. Het is typisch Nederland, die rijkeluiszoontjes. Er zit waarschijnlijk een papa met invloed bij."

"Ik maak een grap over Akwasi en meteen staan zijn al die politici te kwaken in beeld, maar ze zijn op vakantie en zeggen: doe maar. Wat een kutland hebben we, het is toch verschrikkelijk." Bang is hij naar eigen zeggen niet. "Ze kunnen mij alleen blij maken, hè."