FC Twente informeert bij Anderlecht naar Vlap, ook naam Mauro zingt rond

FC Twente informeert bij Anderlecht naar Vlap, ook naam Mauro zingt rond

Gepubliceerd: vrijdag 30 juli 2021 om 18:25vr 30-07-2021 om 18:25

Laatste update: vrijdag 30 juli 2021 om 18:31vr 30-07-2021 om 18:31

Michel Vlap speelt dit seizoen mogelijk weer in de Eredivisie. FC Twente heeft bij Anderlecht geïnformeerd naar de middenvelder.

Vlap komt bij Anderlecht amper in het stuk voor en mag eventueel vertrekken. Twente heeft naar zijn status geïnformeerd en hoopt hem op huurbasis naar de Grolsch Veste te kunnen halen, maar dat is afhankelijk van wat Anderlecht met hem van plan is. Vlap kopen is onmogelijk. Niet alleen voor Twente, maar voor alle subtoppers in Nederland. Hij ligt nog tot 2024 vast in België. 

De interesse van Twente in Vlap bestaat overigens al een tijdje. Trainer Ron Jans hield na de oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag van vorig weekend zijn kaken op elkaar toen VoetbalPrimeur hem naar de interesse vroeg: "Ik reageer niet op namen, dat is voor de technisch directeur", counterde hij diplomatiek. Er is gesproken met zowel Anderlecht als Vlap, die volgens bronnen 'meerdere opties' heeft. 

Vlap maakte in 2019 voor ongeveer zeven miljoen euro de overstap van sc Heerenveen naar Anderlecht. Hij kwam in zijn eerste seizoen tot 23 wedstrijden, maar speelde daarna veel minder. Vlap werd het afgelopen half jaar al verhuurd aan het Duitse Arminia Bielefeld.

Ook de naam van Mauro Junior zingt rond bij Twente, maar de kans is klein dat PSV akkoord zal gaan met een tijdelijk vertrek. Althans, niet op dit moment. Mogelijk dat er in de laatste paar weken nog iets verandert. Trainer Roger Schmidt is gecharmeerd van de Braziliaan, hoewel hij geen basisplaats heeft bij PSV.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws