Breaking news

Ajax geeft voetbalshow en haalt bijna de dubbele cijfers tegen Cambuur

FC Utrecht en Elia gaan uit elkaar: 'Niet geworden wat we gehoopt hadden'

FC Utrecht en Elia gaan uit elkaar: 'Niet geworden wat we gehoopt hadden'

Gepubliceerd: vrijdag 30 juli 2021 om 14:30vr 30-07-2021 om 14:30

Laatste update: vrijdag 30 juli 2021 om 14:36vr 30-07-2021 om 14:36

FC Utrecht en Eljero Elia gaan per direct uit elkaar. Dat heeft de club vrijdagmiddag bekendgemaakt. Elia zat op een dood spoor in Utrecht. 

"Laat ik vooropstellen dat we bij FC Utrecht veel respect hebben voor de speler én de mens Eljero Elia", zegt technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite van Utrecht. "Hij heeft het afgelopen seizoen zowel op voetbalvlak als privé flinke tegenslagen en grote uitdagingen gekend en is met die situaties als een echte professional omgegaan. Helaas is de samenwerking niet geworden wat we er allebei vooraf van gehoopt hadden."

Elia kwam met hoge verwachtingen binnen bij Utrecht, maar heeft die nooit helemaal waar kunnen maken. De aanvaller kreeg corona en moest het stellen met lastige privéomstandigheden. "Als ervaren speler wil je niets liever dan belangrijk zijn voor het team, zowel binnen als buiten de lijnen. Afgelopen seizoen was voor mij een jaargang met ups en downs, waarin ik er ondanks moeilijke omstandigheden alles aan heb gedaan mijn bijdrage aan de ploeg te leveren", zegt Elia.

"Dit seizoen is het perspectief voor mij veranderd. Daarover is de club eerlijk naar mij geweest en dat waardeer ik. Ik ga nu bekijken waar mijn toekomst ligt", besluit Elia.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws