'Twente zet in op huurdeal met PSV, Eindhovenaren willen eerst contractverlenging'

30 juli om 20:09

FC Twente heeft belangstelling in PSV-back Shurandy Sambo, meldt het Eindhovens Dagblad. De nummer twee van de Eredivisie zet de deur voor een verhuur van de negentienjarige rechtervleugelverdediger 'niet dicht'. Er zijn naast Twente nog meer clubs die interesse hebben in Sambo.

Bij Twente denkt met dat Sambo een goede impuls kan geven aan de selectie, zo klinkt het. In de eerste instantie was een verhuur van de jeugdinternational geen optie voor PSV, maar daar is nu dus verandering in gekomen. De Eindhovenaren stellen wel een belangrijke voorwaarde: Sambo moet eerst zijn éénjarige contract verlengen. PSV heeft eerder al een aanbieding bij zijn management neergelegd.

Een daadwerkelijke huurtransfer van Sambo zal op de korte termijn nog niet plaats gaan vinden. De verdediger zal eerst al zijn opties gaan bekijken. Welke clubs hem nog meer willen hebben, wordt niet duidelijk.

Sambo speelde tot dusver één officieel duel in de hoofdmacht van PSV. In de laatste wedstrijd van het vorige seizoen mocht hij tegen FC Utrecht een klein kwartier meedoen. Momenteel is Sambo de vierde rechtsback bij PSV, achter Phillipp Mwene, Jordan Teze en de waarschijnlijk vertrekkende Denzel Dumfries.