'Arne is best eigenwijs, Advocaat kreeg de nodige kritiek maar die was heel slim'

30 juli om 22:15

Feyenoord is er nauwelijks op vooruit gegaan ten opzichte van vorig seizoen. Dat stelt Jan Everse, die coach Arne Slot waarschuwt na de moeizame zege op FC Drita in de voorrondes van de Conference League.

"Je bent Steven Berghuis kwijt die iets met een actie kon beslissen", steekt Everse van wal bij RTV Rijnmond. "Ik vind Alireza Jahanbakhsh een prima speler, maar hij moet zijn draai nog vinden. Guus Til is een versterking op het middenveld, maar verder is er niet veel verandering met vorig jaar. Het is nog steeds matig positiespel, met veel te veel handelingen. Dan speel je ook FC Drita niet uit elkaar."

Everse zag dat Feyenoord in de omschakeling bijzonder kwetsbaar was. "Dick Advocaat kreeg de nodige kritiek maar die was heel slim. Hij zag dat je met dit elftal niet op de middenlijn kan verdedigen. Tegen Ajax of PSV had je er donderdag gewoon zes of zeven om je oren gekregen. Arne is best eigenwijs, ik ken hem goed en heb nog contact met hem. Maar hij moet niet vergeten: als je aanvallend voetbal wil spelen moet je eerst goed verdedigen."

De oud-speler van de Rotterdammers is ook niet te spreken over Orkun Kökcü. "Als jij nummer tien opeist moet je wel kwaliteiten hebben. Zo ver is hij nog lang niet, hij overschat zijn eigen kwaliteiten. Hij geeft zoveel ballen weg. Hij moet eens simpel leren spelen. Dat is het grote probleem bij Feyenoord: er is niemand die hem corrigeert. Dat zie ik aan de manier waarop hij speelt."